Een zomer vergelijkbaar met die van 2018

De zomer van 2022 was prachtig. Niet alleen was het heerlijk weer, ook konden we in ons hotel-restaurant aan de slag zonder coronamaatregelen. Zowel onze medewerkers, de gasten als wij genoten zichtbaar van de lucht en de vrijheid. In deze blog blikken we terug op de afgelopen periode en kijken we alvast vooruit naar het aanstaande winterseizoen.

Het kon dit jaar niet op met de zon. Het was mooi weer in Noordoost-Friesland en dat zagen we terug in vrolijke fietsers, blije dorpsgenoten, Nederlandse watersporters, maar ook internationale bezoekers. Deze regio is bruisend en werkt als een magneet. Onze gasten komen speciaal naar Burdaard om van dit unieke stukje werelderfgoed te genieten. Dat mocht ook wel, want 2020 en 2021 waren ‘hectische’ en ‘vreemde’ jaren. Ook het eerste kwartaal van 2022 was nog even passen en meten, de reden moge duidelijk zijn. Gelukkig waren de maatregelen deze zomer nagenoeg verdwenen en konden we eindelijk weer doen waar we goed in zijn. Gasten een mooie dag bezorgen door hen van een lekkere maaltijd en een goed overnachting te voorzien.  

Zes dagen in de week open
Qua toeloop was deze zomer vergelijkbaar met die van 2018. Toen was Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. Het gaat dus weer de goede kant op. Nu gaan we het najaar in en dat doen we dit jaar nog net even anders dan anders. We blijven tot de herfstvakantie zes dagen in de week open. Zodat we ook de komende weken onze gasten nog kunnen bedienen met á la carte en partijen. We ervaren dat hier behoefte aan is.

Van het restaurant naar de zaal
Na de herfstvakantie gaan we in de winterstand en richten wij ons op feesten, recepties en catering. Hier is onze zaal uitermate geschikt voor. We merken dat er qua gezelligheid nog wat in te halen valt. Gelukkig staan de eerste partijen en borrels alweer in onze agenda. Nog een verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat wij in de wintermaanden enkel op reservering open zijn.  Dit geeft ons de mogelijkheid onze kaart aan te passen en ook meer in te zetten op eigen invulling en de persoonlijke wensen die daar bij horen.

Dit alles doen wij samen met ons prachtige team vol passie. Want ondanks de krapte op de arbeidsmarkt lukt het ons de roosters rond te krijgen en een toegewijd team samen te stellen. Bedankt voor het vertrouwen en wie weet tot ziens in ons hotel-restaurant.

Frank de Wilt